FitVandaag - Ziek zijn en trainen
Info nu! - Bedrijfsboodschap


 
 
Keelpijn, hoesten, niezen, koppijn
 
 
De afgelopen 10 dagen was ik ziekig. Niks ernstigs, een verkoudheid griepje, het begon met keelpijn die al snel overging in niezen/hoesten en vooral enorm koppijn. Wat in zo'n geval te doen met trainen? De stelregel is dat als de problemen boven de keel zitten rustig blijven trainen kan, maar je onder de keel problemen hebt dan moet je eigenlijk echt rust nemen. Ook bij verhoging/koorts moet je niet eigenwijs doorgaan maar eerst uitzieken. Trainen heeft dan trouwens ook geen enkele zin, je lijf heeft alle energie nodig om het griepvirus te bestrijden, daar ook nog eens bij blijven trainen is niet erg verstandig.
Maar voor iemand die normaal altijd regelmatig fysiek actief is, is niet kunnen trainen echt een straf, dus na een dag of wat probeerde ik toch weer wat te doen, dat gaat dan ook wel maar van serieus trainen is dan natuurlijk geen sprake. Voor je gevoel stort je conditie in elkaar en alles wat je doet voelt moeizaam aan. In de praktijk valt dat vaak reuze mee, vaak ben je in 2 keer de tijd dat je ziek bent geweest weer terug op het niveau van voor het griepje.  Ik ben een dag of 10 uit de running geweest dus voor mij zal dat betekenen een week of drie voor ik voor op niveau ben. En om een positieve draai aan het geheel te geven, ieder nadeel heeft ten slotte ook wel een voordeel. Je lijf krijgt tijdens de gedwongen rust ook echt rust, vooral je gewrichten en spieren worden eens een tijdje in het geheel niet belast en dat is alleen maar goed, mits dat niet te lang duurt natuurlijk.
Nog even een aantal dingen waar je voor moet uitkijken. Als je niet traint en hetzelfde zou blijven eten zul je vet aan gaan zetten, dus pas je voedselinname een beetje aan als je dat wilt voorkomen.
Wees na je ziekte voorzichtig, ga niet te snel weer te hard trainen, je weerstand moet eerst weer echt op peil zijn, begin je te snel weer te veel te doen dan kan je ziek zijn onnodig lang duren.
Een tip tenslotte, als je weer begint te trainen, gebruik dan in het begin even net iets andere trainingsvormen en methoden om te voorkomen dat je achter je eigen oude prestatie aan gaat lopen jagen. Geduld is een schone zaak. 

Sauna, beauty en spa's vind je op Ticketveiling.nl! Bied gratis mee en geniet van jouw ultieme ontspanning...


Terug naar blogs