FitVandaag - Voorbeeld epo gebruik
Info nu! - Bedrijfsboodschap

Spinning Bike Kopen? Groot Assortiment En Gratis Thuis Bezorgd Spinbikes koop je bij Fitnesskoerier.nl. Gratis bij je thuis bezorgd. Officieel dealer, goede service
Schaatser Sergei Lisin betrapt op epo gebruik tijdens PB 10km race.


Dat het gebruik van epo helpt voor duur en middenlange afstand atleten is een ding dat weinig mensen zullen ontkennen, maar hoeveel het kan werken is lastig.
Een recent voorbeeld geeft wel een leuke beeld. De Russische 10km schaatser Sergei Lisin, nummer 673 op de adelaarskalender reed oktober 2012 een nieuw persoonlijk record op de 10km op 33 jarige leeftijd. Hij reed 13.23.57 en werd daarmee Russisch kampioen, hij verbeterde zijn eigen record met 35 seconden. Dat was een verbetering met 4,2 %. Dat is ruim een rondje van 400 meter sneller. Natuurlijk zegt een voorbeeld van 1 geval niet zoveel. En gebruik werkt lang niet gelijk bij iedereen, de heeft heeft meer voordeel dan de ander, maar het is toch een mooi voorbeeld van een oudere atleet die waarschijnlijk geen natuurlijk groei meer doormaakt maar die door dopinggebruik zoveel sneller werd.
Hij werd overigens gepakt, anders wisten we dit natuurlijk niet en er wacht hem een schorsing. De kans dat hij ooit nog weer schaatst lijkt me klein. Hij reed trouwens op eigen houtje, niet in een georganiseerde ploeg of iets dergelijks.


Kolomna, Russische Afstandskampioenschappen

10.000 meter mannen:
1. Sergej Lisin - 13.23,57 PR
2. Aleksandr Rumyancev - 13.25,33
3. Danil Sinicin - 13.41,15 PR

Read more: