FitVandaag - Visie
Info nu! - Bedrijfsboodschap
Visie


 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


VISIE
 

Heel vaak doen wij dingen op gevoel of instinct. Regelmatig pakt dat goed uit maar in sommige situaties is dat niet zo en werkt ons instinct tegen ons. Maar aan de andere kant heeft de mens zijn sterkste punt, en dat is zijn verstand!
  
Als je iets wilt bereiken, gebruik dan dat verstand en maak een plan. Dat plan moet S.M.A.R.T. zijn: 
 
 
Specific, Measurable, Achievable, Realistic, Time-phased
 
Met andere woorden: 
 
·         Het plan moet Specifiek zijn, het doel moet volkomen duidelijk zijn 
·         Meetbaar, het moet Objectief meetbaar zijn
·         Haalbaar, het moet binnen je persoonlijke grenzen liggen
·         Realistisch, het moet haalbaar zijn als je je best doet
·         en Tijdsgebonden, het moet in een afgebakende tijdsperiode gebeuren

 
Een belangrijke reden dat doelen niet gehaald worden op gezondheidsgebied is het niet stellen van duidelijke doelen en/of het stellen van zeer onrealistische doelen! Beide kunnen nooit tot een goed resultaat leiden; op die manier is namelijk nooit duidelijk wat je eigenlijk wilt, of is je doel zo onrealistisch dat je onmogelijk succes kunt hebben. Stel jezelf dus duidelijke en haalbare doelen, binnen een duidelijk tijdsframe. 
 
Daarnaast moet je het niet te moeilijk maken met het stellen van je doelen. Hier werkt de 80%/20% regel, met 20 % van de inspanning en tijd bereik je al 80% van het resultaat dat je wilt bereiken. De laatste 20 % is het echte harde werk. Maar om te beginnen moet je daar niet naar kijken. Ga eerst voor die eerste makkelijke 80%. 
 

Stel je basisplan op en zorg dat je iedere dag weet wat je moet doen. Focus op die dag, voer uit wat je moet doen. Niet meer en niet minder.