FitVandaag - Strandfit in 6 weken.
Info nu! - Bedrijfsboodschap

 
 
 

 
STRANDFIT IN 6 WEKEN!  
 
 
 
 
 
 
Veel diëten beloven van alles maar daadwerkelijk vet kwijtraken gaat natuurlijk niet vanzelf. Daar moet echt voor gewerkt worden. Ik heb hier een plan dat er voor zorgt dat je in 6 weken 6 kg vet kunt verbranden. Dus niet 6 kg afvallen, nee daadwerkelijk 6 kg vet kwijtraken. Voor een redelijk fit iemand is dat vaak net de finishing touch om er goed uit te zien en is die sixpack die je normaal net niet goed ziet nu wel heel duidelijk
 
 
 
Wat heb je daar voor nodig?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Je moet ervoor werken!
Je moet op je eten letten!
En had ik al gezegd dat je ervoor moest werken :-)
 
Als je dit programma werkelijk uitvoert ga je standfit de zomer in!
Het programma is bedoeld voor mensen met een goede algemene lichamelijke gezondheid en een redelijk fitnessniveau. Want er moet 6 dagen in de week flink gewerkt worden.
 
 
 
 
 
 
Uitgangspunten:
 
1 gram koolhydraten en 1 gram eiwitten leveren 4 Kcal per gram
1 gram vet levert 9 Kcal per gram.
Verder kost het ongeveer 7000 kcal om een 1kg lichaamsvet kwijt te raken. Het vrijmaken/verbruiken van het vet zorgt ervoor dat 7000 kcal verbruik 9000 kcal lichaamvet verbrand.
 
 
 
Personen die dit programma willen volgen hebben een goede basisconditie en zijn bekend met krachttraining, voldoe je hier niet aan dan zul je hier eerst aan moeten werken.  Ben je niet bekend met krachttraining dan moet je daar een alternatief voor hebben. Als je bv regelmatig zwemt kun je dat ervoor in de plaats nemen. Het moet iets zijn dat je hele lijf aan het werk zet.
 

                                                              Allereerst de voeding:
 
 
Het is zeker niet de bedoeling om op een crashdieet te gaan maar wel om matig te eten, neem als uitgangspunt je lichaamsgewicht en vermenigvuldig dit met 24Kcal.
Op deze manier weet je ongeveer je basis energieverbruik.
 
Als voorbeeld een man van 85 (kg) x 24Kcal = 2040  Kcal.    Dit is het aantal Kcal dat deze persoon ongeveer moet eten per dag.
 
Verder is de hoeveelheid Eiwitten belangrijk, we willen immers zo min mogelijk spiermassa verliezen.  Om dat te voorkomen eten we minimaal 1.5 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht.
In dit voorbeeld 85 x 1.5 = 127.5 gram. Dat komt overeen met 510 kcal.
 
Blijft nog over 2040 min 510 = 1530 Kcal. 
 
Deze verdelen we in de verhouding 25% vet en 75 % koolhydraten
 
25% van 1530 = 382.5/9 = 42.5 gram vet per dag.
 
75% van 1530 = 1147.5/4 = 287 gram koolhydraten.
 
De totale verdeling van de 2040 is aldus
 
127.5 gram eiwitten
42.5 gram vetten
287 gram koolhydraten.
 
Magere eiwitten kun je vinden in vlees, vis, eieren, zuivel. Vetten moeten vooral in onverzadigde of meervoudig onverzadigde vorm gegeten vormen. Vette vis en plantaardige oliën. Koolhydraten vooral in complexe vorm zodat ze langzaam verteerd worden. Geen suikers, koekjes snoep! Eet daarnaast volop groente, maar wees matig met fruit, teveel fruit zal teveel Kcal leveren.  
 
 
 
 
Nu de 1000 Kcal training:
 
Het is bedoeling om dagelijks (6 dagen in de week) per dag 1000 Kcal extra te verbranden. Dit is inclusief krachttraining om de spiermassa op peil te houden. Spieren opbouwen tijdens een gewichtverminderingsperiode is voor een gezond persoon bijna niet mogelijk.
 
De tijdsduur zal 90 minuten per dag zijn. Hiermee praat ik over 90 min werken met alleen tijdens de krachttraining korte pauzes. Dus geen gelanterfanter en geklets.  Ik had al gezegd dat je ervoor moest werken he!.
 
Uitgaande dat 250 Kcal van energie door de krachttraining verbruikt zal worden moet je daarnaast 750 kcal verbruiken via cardio.  Lopen, fietsen, roeien, steppen wat je maar graag doet.
Iedere vorm van cardio is goed zolang je maar je 750 Kcal verbruikt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de intensiteit voldoende hoog is, maar niet zo hoog dat je geblesseerd raakt. Hoog genoeg om de benodigde energie te verbruiken.
 
Alle cardiovormen zijn dus ok, joggen, fietsen, zwemmen, aerobics, spinnen, roeien.  Op veel machines in de sportschool kun je globaal je energieverbruik aflezen.
 
Verder hier een hulpmiddel om je energie verbruik ruwweg te bepalen.
 
 
 
 
 
 
 
Ons voorbeeld, de man van 85 kg zou bv 44 minuten moeten hardlopen met 12 km uur om ongeveer 750 kcal te verbruiken.
Met fietsen zou het 53 minuten 25 km per uur moeten rijden
zwemmen 48 minuten
roeien 45 minuten 2.00 min tempo per 500 meter
 
Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk, als je maar 750 kcal verbruikt in totaal.
 
Daarnaast de krachttraining, die is niet gericht op spieropbouw maar op spierbehoud. We kiezen daarom voor oefenen die veel spieren tegelijk belasten. Denk daarbij aan kniebuigen, bankdrukken, lateral pull, deadlift, dumbellpress, bicepcurl and triceppress.
 
Doe per oefening 3 sets na een eerste opwarm set. Neem een korte pauze en doe alleen de laatste set tot failure. Doe 8/15 herhalingen en kies een gewicht dat daarbij past. Uitgaande van 50 minuten die je nodig het voor cardio heb je 40 minuten voor de krachttraining.
 
Train een spiergroep 3 x 14 dagen, dus 9 maal in deze 6 weken cyclus.
 
Doe je dit 6 dagen in de week dan verbruik je 6000 kcal per week, 1 dag in de week neem je rust, we moeten nu 1000 kcal extra verbranden om 1 kg vet in de week te laten verdwijnen. Dit doe je door in je dagelijks leven te fietsen, lopen, trap te nemen etc. Probeer dit dit dagelijks 30 minuten per dag te doen.
 
 
Nog een paar tips!
 
Weeg je aan het einde van iedere week, zorg dat niet meer afvalt dan 1 kg, als dat zo meer eten!
Eet niet te weinig, crash dieëten werken niet!, ze maken je alleen slap en futloos.
De getallen die ik noem zijn richtlijnen, die hoef je niet letterlijk te nemen maar neem ze globaal als uitgangspunt. Maak een weekplan en pas dat plan aan het einde van de week indien nodig een beetje aan.
 
 
Volg dit programma en ik garandeer je Succes!
 
 
Overvloed aan voedsel, hoe er mee om te gaan?
Koolhydraten?, Voor wie wel en voor wie wat minder