FitVandaag - Schorsing Contador door Clen
Info nu! - Bedrijfsboodschap
 
 
 
 
'Contador voor een jaar geschorst?'
 
 
MADRID -  Drievoudig Tourwinnaar Alberto Contador hoort donderdag een schorsing van een jaar eisen door de disciplinaire commissie van de Spaanse wielerbond REFC. Dat melden Spaanse media dinsdag.
   
  Bij de Spaanse renner zijn op de tweede rustdag van de Ronde van Frankrijk bij een controle minieme sporen van het verboden middel clenbuterol aangetroffen. Volgens sportkrant Marca zal de straf donderdag worden uitgesproken. Contador, die zegt onschuldig te zijn, heeft vanaf dat moment tien dagen om in beroep te gaan. "Alles wijst erop dat hij voor een jaar wordt geschorst en zijn zege in de Ronde van Frankrijk kwijt raakt”, aldus Marca. Ook het concurrerende AS spreekt van een jaar schorsing.
   
  Spinning Bike Kopen? Groot Assortiment En Gratis Thuis Bezorgd Spinbikes koop je bij Fitnesskoerier.nl. Gratis bij je thuis bezorgd. Officieel dealer, goede service
   
  Dit bericht kwam naar buiten, men kon er eigenlijk ook niet omheen, een klap voor Contador en het wielrennen in het algemeen.
   
  De kogel is door de kerk, de schorsing is uitgesproken op woensdag 26 januari, hiermee zal Contadoor ook zijn laatste tourzege kwijtraken, die zal nu gaan naar Andy Schleck. Het vreemde aan de zaak is dat de Spaanse wielerbond Contadors verweer over het eten van vervuild vlees voor waar aanneemt en hem daarom maar voor een jaar schorst in plaats van 2 jaar zoals te doen gebruikelijk.
  Als men werkelijk uit zou gaan van geen opzet zou hij vrijgesproken moeten worden. Maar niet alleen clenbuterol is aangetroffen, maar ook sporen van plastificiders, en dat wijst op het gebruik van infuus middelen, en volgens eigen zeggen is dat niet het geval geweest. Al met al wijst veel op gebruik van niet geoorloofde middelen en methoden door de renner.
  Contador heeft al aangegeven in beroep te zullen gaan, hij kan dat doen internationaal sporttribunaal CAS.
   
  Zonder twijfel nog een ruim vervolg hierop....   
   
   
   
   
   
  Terug naar blogs