FitVandaag - Personal training fitvandaag
Info nu! - Bedrijfsboodschap
Personal training

 
 
 
 
 
Personal training
  
 
 
 
Wat is het nut van een PERSONAL COACH of TRAINER? Tegenwoordig zijn we bijna allemaal druk, onze tijd is daarom kostbaar. Die kostbare tijd willen we dus nuttig gebruiken. Dat geldt ook voor de tijd die we spenderen aan onze gezondheid. Als je verstand van zaken hebt en gemotiveerd bent kun je vaak prima op eigen houtje of met een vriend of vriendin aan de slag en de gewenste resultaten boeken. Ben je niet zo thuis in de werking van het menselijke lichaam, of weet je het wel maar vindt je het lastig om motivatie te vinden en te houden, dan komt personal training/coaching van pas.
 
Een Personal trainer helpt om, aan de hand van persoonlijke wensen en mogelijkheden, gericht te werken aan je gezondheid en uiterlijk. Daarbij inbegrepen het vaststellen van een doel, het bedenken van een plan om dat doel te bereiken en het uitvoeren van dat plan.
 
Om een doel te kunnen bereiken is het nodig om dat doel duidelijk vast te stellen, het moet ook een reëel doel zijn. Er is veel mogelijk maar wel binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden. Als je eenmaal een doel hebt vastgesteld is het nodig om de instrumenten vast te stellen die je gaat gebruiken om dat doel te bereiken, en tijdens het proces is het nodig om regelmatig te kijken of het plan het gewenste resultaat opleverd. Wat werkt bij de een hoeft niet te werken bij de ander. Individueel moet je kijken of de uitgestippelde weg bijgestelt moet worden.
 
 

 
 
 
 
Wij komen al jaren in allerlei sportscholen en bij sportverenigingen en we zien daar grofweg drie typen mensen:
  
1.      Mensen die teveel en te snel willen en nooit rust nemen
2.      Mensen die te slap zijn en vaak de kantjes er af lopen en niet hard genoeg werken
3.      Mensen die weten wat ze willen, weten hoe hun lijf reageert en in staat zijn goed naar hun lijf te luisteren. Ons lijf liegt nooit!
 
Jammer genoeg, groep drie is een minderheid!
 
Groep 1 heeft een grote kans om geblesseerd te raken of overtraind te raken
 
Groep 2 zal simpelweg nooit wat bereiken, ze zijn misschien ook aanwezig voor de gezelligheid en daar is natuurlijk niks mis mee, maar ze zullen nooit serieus iets bereiken. De kans dat ze afhaken is ook groot door het gebrek aan resultaat
 
Groep 3 zal tevreden kunnen zijn over de behaalde resultaten.
 
Voor alle groepen is de juiste begeleiding erg nuttig, groep 1 en 2 kunnen zelfs absoluut niet zonder.
 
Verder, de begeleiding in sportscholen is vaak mager, het is er vaak onvoldoende of helemaal niet. Voor het geld dat je ervoor betaald kan simpelweg niet voldoende personeel worden ingehuurd om iedereen persoonlijk te begeleiden; als je echt wat wilt bereiken heb je die kennis zelf nodig of moet je die kennis ergens anders vandaan halen. Daar komt personal training/coaching van pas. Een coach/motivator die aan de hand van persoonlijke wensen je begeleidt, motiveert en ondersteunt zoals jij dat wenst.