FitVandaag - Must read over vetten!
Info nu! - Bedrijfsboodschap
 
 
 
 
 
 
Dit stuk kwak ik tegen op het genoemde adres en beschrijft heel mooi wat er gezond en ongezond is aan vetten in onze moderne voeding. Ik heb het vertaald, onderaan de pagina staat de link naar het originele Stuk.
 
 
 
Door Dr. Mercola (http://articles.mercola.com)
 
 
De wetenschap schreeuwt bijna, maak niet deze trendy fouten op op het gebied van vetten!
  
 
De wetenschap is luid en duidelijk: De juiste balans tussen vetten in onze voeding is essentieel als je zo gezond mogelijk wilt zijn.
Er zijn eigenlijk twee problemen gerelateerd aan de vetten die worden gegeten door de meeste westerse mensen:
 
1. De meeste mensen eten veel te veel Omega 6 vergeleken met Omega 3 vetten.
The ideale verhouding daarvan is 1 op 1, maar een gemiddeld Westers dieet nu gaat meer in de richting richting van 1 op 20 tot 1 op 50!
 
2. De huidige gemiddelde westerse consument eet veel te veel meervoudig onverzadigde vetten (pufa s) in het algemeen.
 
Dus, de meeste mensen eten en de verkeerde hoeveelheid en dat ook nog eens de verkeerde soorten vet. 
Zowel omega 3 als 6 zijn essentiele vetten en dus noodzakelijk (ons lichaam kan ze niet zelf maken), maar als omega 6 in grote hoeveelheden gegeten word, dan wordt dat een probleem.
Vetten gezien als groep, gegeten in de verkeerde verhouding, zorgen ervoor dat ontstekingsprocessen in ons lichaam worden gestimuleerd in plaats van voorkomen.
Nu hebben we wel wat ontstekingen nodig om onszelf te beschermen tegen binnendringende infectie's en eventuele verwondingen, pufa's (meervoudige onverzadigde vetzuren) helpen hierbij.
Echter, een teveel van deze vetzuren zorgt voor chronische ontstekingsreactie's, wat de oorzaak is van allerlei soorten problemen op de lange termijn.
Ontstekingen zijn de bron van ongeveer elke chronische ziekte die we kennen hedentendage. De consumptie van meervoudig onverzadigde vetten is bv in de vs gestegen van 13 naar 40 gram gestegen gedurende de laatste eeuw. (zie figuur ).
 
Stijging consumptie meervoudig onverzadigde vetten in de US.
Wat de huidige westerse mens vooral teveel binnenkrijgen zijn omega 6 vetten, dat komt vooral door het vele voorkomen daarvan in bewerkt voedsel, dat geeft vooral de stijging die we zien van 13 naar 40 gram. Omega 6 vetten zijn goedkoop. Het is makkelijk om verward te raken als je leest over alle soorten vetten, er zijn verzadigde en onverzadigde, omega 3 en omega 6, mufa's en pufa's, lange ketting en korte ketting vetten, en de lijst gaat maar verder.
Om te proberen deze brei van informatie wat duidelijker te maken, probeert dit stuk om een voorzet te geven en een beter begrip te kweken, zodat fundamentele verschillen tussen types van vetten en hoe ons lichaams ermee omgaat duidelijk worden.
Zo laten we beginnen door eens te kijken naar de categorieen van vetten, waar ze van gemaakt zijn en wat ze voor ons doen.
Daarna zullen we verder kijken naar de verschillende soorten onverzadigde vetten en omega 3 vetten
 
Vetten voor beginners
 
Vetten zijn een groep van niet in water oplosbare stoffen genaamd lipiden.
Lipiden zijn belangrijk voor ons omdat ze de primaire componenten (bouwstenen) van onze celmembramen. Andere soorten van de lipiden familie zijn sterolen, fosfaatlipiden, triglyderiden en soorten was.
Vetten zowel in voeding als in ons lichaam, zijn eenvoudigweg, opslagplaatsen gevuld met lipiden. Een vet kun je onderscheiden door een typische combinatie van de soorten lipiden die het vet maken. Vetten hebben drie functie's in ons lichaam.
 
1 Ze voorzien ons van energie
2 Ze zijn de bouwstenen voor onze celmembramen
3 Ze fungeren als de rawe materialen die omgezet kunnen worden in andere stoffen die speciale functie's vervullen in ons lichaam zoals bv hormonen.
 
Vetten, hun verzadiging en ketting lengte:
 
De eigenschappen van vetten hangen af van hun verzadiging met waterstofatomen (H)  en hun kettinglengte (aantal koolstofatomen C).   Plaatje:
Chemisch, een lipide molecuul is een ketting van C moleculen met daaraan paren van H atomen. Met een zuurgroep aan een kant van het molecuul.
 
Er zijn 4 type's van vetten gebaseerd op het aantal H atomen dat aan de C atomen vast zitten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1. Verzadigde vetten. Geheel geladen met H atomen, ze vormen rechte moleculen, en zijn vast bij kamertemperatuur (20 C). Vb Boter, en cocos olie
2. Onverzadigde vetten. Deze hebben tenminste een H atoom tekort aan een C atoom in de ketting. Op deze plek zit een knik of bocht in het molecuul. Bij dit C atoom zit een dubbele binding op dit punt. Hoe meer H atomen er ontbreken, hoe meer gebogen het molecuul zal zijn en hoe meer dubbele bindingen. Hoe meer gebogen een molecuuls is, hoe meer ruimte het inneemt en hierdoor is dat vet meer vloeibaar. 
A. Enkelvoudig onverzadigd: mist 1 H atoom
B. Meervoudig onverzadigd: mist meer dan 1 H atomen
 
Plantaardige olien en dierlijke vetten zijn typisch samengesteld uit een mix van verschillende soorten lipiden. Bv Olijfolie (vooral omega9) bestaat vooral uit enkelvoudig onverzadigde olie met een beetje meervoudig onverzadigd. Spek bevat hoofdzakelijk gelijke delen verzadigde en enkelvoudige onverzadigde vetten, maar bevat ook wat meervoudig onverzadigde vetten.
De meeste plantaardige vetten zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetten (behalve palmolie, cocosolie en olijfolie). Verzadigde vetten en enkelvoudig onverzadigde vetten worden makkelijker door ons lichaam gebruikt dan meervoudige onverzadigde.
 
Vetten varieren ook in lengte van C atomen ketens, dit leidt tot een andere verdeling gebaseerd op deze lengte:
 
- Korte ketting lipiden: tot 8 C atomen
- Medium ketting lipiden: van 8 tot 14 C atomen
- Lange ketting lipiden: van 16 tot 23
- Erg lange ketting lipiden: meer dan 22 C atomen samen in een molecuul
 
De lipide ketting lengte en mate van verzadiging zorgt voor het stollingspunt van het vet. Hoe langer de ketting, hoe hoger het smeltpunt. Dus, vetten die hard zijn bij kamertemperatuur (boter, cocos) hebben langere kettingen dan vetten die vloeibaar bij kamertemperatuur. (vis, olijfolie). Als de kettingen even lang zijn hebben onverzadigde vetten een lager smeltpunt dan verzadigde. Dit komt door de extra kronkels in hun vorm die dan extra ruimte innemen.
 
De chemische onstabiliteit van meervoudige onverzadigde vetten (pufa's)
 
Omdat ons weefsel vooral is opgebouwd door verzadigd en enkelvoudig onverzadigde vetten, heeft ons lichaam daar meer behoefte aan dan aan meervoudig onverzadigde vetten. (Dat geldt voor alle zoogdieren)
 
De meest voorkomende pufa's zijn of omega 3 enomega 6 vetten. (Het getal staat voor het eerste C atoom dat een H atoom mist). En hoewel ons lichaam ze wel nodig heeft, is dat slechts in kleine hoeveelheden.
 
Een van de problemen met deze vetten is dat ze chemisch erg onstabiel zijn, en hoogst gevoelig voor verandering en makkelijk door hun omgeving worden aangepast. Denk aan de olie in je provisiekast.
Ze bederven makkelijk door te binden met zuurstof (0 atomen) . In ons lichaam ondergaan ze een vergelijkbaar proces als ze worden blootgesteld aan giftige bijproducten of proteines en suikers, vooral fructose. 
 
Dit is de reden waarom vis olie supplementen zulk een korte levensduur hebben. Velen zijn vaak al deels geoxideerd voor ze de verpakking halen. En in die vorm zijn ze meer ongezond dan gezond.
Wanneer je teveel pufa's eet, dan zullen ze ook meer en meer worden in gebouwd in je cel membramen en omdat die soorten vetten onstabiel zijn, zullen die cellen ook fragiel zijn en openstaan voor oxidatie. En dat lijdt tot allerlei soorten gezondsheid problemen. Zoals atherosclerose (plaque) plaatje. Laten we nu eens kijken naar de meest voorkomende soorten Pufa's in onze voeding. De omega vetten.
 
De omega vetten:
 
De kant van het vet molecuul tegenover de zuurkant is de omega kant. De plaats waar de eerste H mist is wat de naam geeft aan de soort. De 3e is dus omega drie, bij 6 6, 9,9 of iedere andere soort van de "omega familie". Zowel omega 3 als 6 komen voor in korte als lange keten varianten voor.
 
Omega 3 vetten
 
- Plantaardig: de korte keten vorm van omega 3 is Alpha-linolenic zuur (ALA), de enige omega 3 die voorkomt in planten (behalve in sommige algen). Voeding rijk aan dit vetzuur zijn vlaaszaadolie (53%), canola olie (11 %), engelse walnoten (9%) en sojabonen (7%). ALA wordt gezien als essentieel omdat ons lichaam het niet zelf kan aanmaken, je het het dus nodig in je voeding. Dit of zijn langere ketting soortgenoot.
 
- Dierlijk: de langere ketting soorten van omega 3 vetten worden met meest gevonden bij dieren en deze zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) en zijn hoogst onverzadigd, ze worden vooral gevonden in vissen, schelpen en krill. DHA is een primaire component van onze hersenen en netvlies, EPA is een voorloper (precursor). Ons lichaam kan in kleine hoeveelheden EPA en DHA aanmaken uit ALA, maar dat gaat erg inefficient. Recente studie's suggeren dat minder dan 1% van de ALA kan worden omgezet. Dit als we een typisch westers dieet consumeren.
DHA wordt gevonden in levertraan, vette vis en in kleinere hoeveelheden in de organen en vetten van landdieren.
 
 • Omega 6 vetten
 • - Korte ketting: De korte ketting variant van omega6 is linolzuur (LA), wat zeer veel voorkomt in onze westerse voeding, het komt veel voor in Mais olie, zonnebloem olie, soja olie en canola olie. 
 • - Langere ketting: De langere ketting variant van omega6 is arachidonzuur (AA), wat een belangrijk deel is van onze cel membramen en een materiaal dat ons lichaam gebruikt om stoffen te maken die strijden tegen infecties, het regelen van ontstekingen, zorgen voor bloedklontering en zorgt ervoor dat onze cellen met elkaar communiceren.  AA komt voor in lever, eigeel, dierlijk vet en zee food. 

 •  
  Vet: begrijpen van noodzaken
   
  "essentiele vetten (EFA's)" is een term die gebruikt wordt voor pufa's die ons lichaam nodig heeft en niet zelf kan aanmaken. Ze moeten dus via de voeding binnen gekregen worden.
  Traditioneel, zijn slechts 2 soorten vetten noodzakelijk: ALA (een omega 3) en LA (een omega 6) Maar we weten nu dat ons lichaam vooral de langere ketting, Arachidonzuur, DHA, en EPA het meest nodig heeft. En hoewel we de enzymen hebben om LA om te bouwen in deze langere ketens (ALA, DHA, EPA), is deze conversie is niet efficient genoeg voor optimale hersengroei en ontwikkeling. Dit heeft gezorgd voor een recente heroverweging voor wat is essentieel en wat niet. En de noodzaak van toevoeging van deze lange keten vetten aan onze voeding, om beter tegemoet te kunnen komen aan onze biologische vraag.
   
   
  DHA en EPA: De "anti ontstekings vetten "

   
  Wetenschappelijke studies hebben ontdekt dat een aantal belangrijke gezondsheids voordelen komen uit omega3 vetten, en het ziet er vooral naar uit dat DHA en EPA verantwoordelijk zijn voor deze voordelen, ipv ALA. De wetenschap suggereerd dat omega3 s de volgende voordelen hebben voor onze gezondheid:
   
   
  Gezondere, sterkere botten
  Protecting your tissues and organs from inflammation,
  verbeterde stemmings regulatie,
  Hersen en oog ontwikkeling bij babies,
  Verlaagt risico op Parkinson'sVerlaagt risico op Alzheimer's,
  Verlaagt risico op alle doodsoorzaken,
  Verzachting bij Droge ogen Syndroom,
  Voorkoming van vaatverbonden complicaties door type type 2 diabetes,
  Galstenen,
  Verminderde symptomen van lupus erythematosus en andere autoimmuun ziekten.
   
   
  Om precies te zijn, ga naar Omega3 fat Page on GreenMedInfo.com, daar zul je een lijst vinden van wetenschapelijke studie's die de voordelen van Omega3 vetten ondersteunen voor maar liefst 254 verschillende ziektes, wat een krachtig bewijs is voor hun breed dragende bereik. Een reden waarom Omega 3 vetten zo goed voor ons zijn, zijn hun anti ontstekings helpende eigenschappen,
   
  in het bijzonder de omega's van dierlijke afkomst. In het geval van DHA, onze weefsels gebruiken dit vetzuur om zogenaamde "resolvins" te creeren, die helpen bij het verminderen van ontstekingen. Volgens de westonA. Price Foundation "Voldoende DHA zorgt ervoor dat het immuun system een robuste wal opwerpt tegen ontstekings reactie's op binnendringende pathogenen of tegen beschadigde weefsels en brengen deze reactie's snel tot een einde als deze taak is volbracht " Wetenschappers ontdekken meer en meer dat de meeste degeneratieve ziektes een deel bevatten van een chronisch element, van een laag niveau ontsteking, en het niet in staat zijn om belangrijke onstekings processes "uit" te zetten wanneer ze niet meer nodig zijn kan een deel zijn van het probleem. DHA tekorten kunnen daarom aan de wortel staan van wijdverspreide afnames in cognatieve functies, toenames in mentale stoornissen en epidemische niveau's van degeneratieve ziektes" 
   
  Een studie in het journal Pediatrics liet zelfs zien dat het nemen van DHA supplementen gedurende zwangerschappen en zogen een kinds IQ verhoogde op de leeftijd van 4 jaar.EPA, wat te vinden in in vette vis, is een voorloper van DHA.Net als DHA, helpt EPA bij het controleren van ontstekingen, maar in dit geval door in te grijpen bij arachidonic zuur metabolisme. Arachidonisch zuur is de voorloper van PGE2 (een prostaglandin), wat een een grote reden is voor het onstaan van ontstekingen. 
  We kunnen dus zien dat DHA en EPA samen kunnen werken om op natuurlijk wijze ontstekingsmeganismen te verminderen en conditie's kunnen verbeteren zoals reumatische arthritis en astma.Bij reumatische arhritis, laat EPA/DHA supplementie zien dat het gewrichtsstijfheid en pijn verminderd en dat het beweegelijkheid verbeterd. En voor astma, een studie omvattende vis olie supplementie voor asmatische kinderen (samen met een verbeterd dieet) resulteerde in een betere luchtweg functie en de afname van het gebruik van nodige medicatie, dit zonder bijeffecten. De meest duidelijke voordelen van EPA kunnen liggen bij mensen met een hoog risico op hart en vaat ziekten. Maar de wetenschap heeft aangetoont dat EPA/DHA supplementie ook mensen kan helpen met andere problemen, zoals daar zijn:  - EPA/DHA supplementie heeft mensen geholpen bij Ulcerative colitis- Verschillende studie's hebben laten zien dat mensen met persoonlijkheids stoornissen vaak lage niveau's hebben van in het bijzonder EFAs die noodzakelijk zijn voor normaal cel membraam metabolisme. Vroege resultaten van van een aantal proeven suggereren dat EPA een positief effect kan hebben op de mentale gesteldheid van schichofrenen.- Epidemiologica bewijs suggereerd dat populatie's die een maritiem rijk dieet consumeren rijk aan EPA een lage kans hebben op kanker. Experimentele studie's, beide in vitro als in vivo, ondersteunen verder de anti kanker activiteiten van EPA s   
   
  EPA en ons hart 
   
  Hoewel de medische stand ons al tientallen jaren heeft geadviseerd om plantaardige olien te consumeren (omega 6 pufa's) om hart en vaat ziekten te voorkomen, hebben menselijke proeven uitsluitend gedemonstreerd dat plantaardige vetten juist NIET zorgen voor een daling van atherosclerosis of het verminderen van hart en vaat ziekten. En het nieuws is zelfs slechter. Studie's hebben laten zien dat het eten van plantaardige vetten/olien zelfs de kans op kanker VERHOGEN over een periode van vijf jaar, en mogelijk zelfs de kans op hart en vaatziekten ook.Er is een wijdverspreide medische mythe dat atherosclerotic plaque wordt veroorzaakt door een hoog niveau van LDL en cholesterol in ons bloed. Maar, dat is niet wat onderzoeken laten zien! Integendeel, wetenschap vertelt ons dat het meganisme achter atheroscleroris is het oxideren van Pufa's in onze cellmembramen. U kunt zich herinneren dat een teveel aan Pufa's zorgen voor fragiele cell membramen die makkelijk kunnen worden aangetast door oxidatie (reageren met zuurstof).Verder, hoge LDL niveau's lijken een signaal te zijn voor Cholesterol Sulfaat deficientie, het is ons lichaams wijze om te proberen om de correcte verhouding door beschadigde LDL en dit te veranderen in plague, waarin de bloed plaatjes cholesterol sulfaat produceren dat ons hart en hersenen nodig hebben om optimaal te functioneren. Wat dus ook betekend dat als je kunstmatig je cholesterol verlaagd door een statine medicijn, wat effectief de hoeveelheid plaque verminderd maar de bron van het probleem niet aanpakt! Ons lichaam is dan niet meer in staat om dat te compenseren, met als resultaat een tekort aan cholesterol sulfaat dat ervoor kan zorgen dat je uiteindelijk eindigt met een hartfalen. Voor meer details zie het interview met Dr Stephanie Seneff.  
   
   
  Dus ik kan zeer duidelijk zijn hierover, en herhaal het hier:
   
   
  PlaqueAtherosclerosis wordt NIET veroorzaakt door de hoeveelheid cholesterol gedragen door LDL, maar de oxidatie schade van zwakke cell membramen, ten gevolge van een dieet te hoog in Pufa's en te laag in verzadigde vetten. Het is geen wonder, dat onderzoeken die proberen hartziekten te voorkomen met veel plantaardige vetten daarom zo falen. Zelfs de US FDA, die de meeste voedings claims ontkennen, geeft toe dat de volgende cardiologische voordelen van dierlijke omega 3 vetten zijn toe te schrijven.En dat het tegenovergestelde is te zeggen van dieten rijk aan EPA, wat wetenschappelijk heeft laten zien dat : - Het verlaagd lipide en triglyceride niveau's in ons bloed- verlaagd bloed viscositeit- verlaagd bloedplaatjes aggregatie, en daarmee verlaagd het risico op bloedklontering.- Verlaagd het risico op een hartaanval Anti aritmische: tegengaan en voorkomen van hart onregelmatigheden Antithrombotic: Neigen van voorkomen thrombosis ( bloed proppen in de aderen) Antiatherosclerotic: Het voorkomen van vette opslag en fibrosis in de binnenste laag van onze aderenAnti ontstekings: Bestrijdt ontstekingen (warmte, pijn, zwellingen, etc.)Verbeteren van endotheliale functie: Een belangrijke factor in het promoten van de groei van nieuwe aderenAntihypertensive: verlaagt bloeddrukVerlagen van triglyceride concentraties 
   
  Maritime olien zijn een uitstekende bron van EPA en DHA rijke omega3 vetten. Vele culturen rond de wereld die vasthouden aan traditionele dieten hebben erg lage cijfers op hart en vaatziekte gebied, tot bijna niet voorkomend. Vele van deze culturen hebben een hoge inname van maritieme olien. (bv. de Inuit) maar sommige hebben dit ook niet. MAAR, wat al deze culteren wel overeen hebben is de bijna niet voorkomende consumptie van geraffineerde voeding. Als je een traditioneel westers dieet volgt, dan is het nemen van een omega 3 supplement waarschijnlijk niet voldoende, het moet worden ingebouwd is een totaal voedings plan, wat in zou moeten houden een totale eliminatie van gerafineerde en bewerkte voeding en af zou moeten zien van een overdaad aan suiker en granen, met een terugkeer naar onbewerkte hele voeding, met een nadruk op verse organische groenten en vlees.
   
  Samengevat, een terugkeer naar wat onze voorouders aten. Hoe weten we nu of we een tekort hebben aan omega3?

  Signalen en symtomen van vetzuur tekorten.
  Om de verhouding tussen omega 3 en 6 1 op 1 te krijgen, simpelweg verminder alle plantaardige olien (inclusief bewerkte voeding, die volgestouwd zitten met omega 6), en begin met het eten van kwaliteits bronnen rijk aan omega 3 op een dagelijkse basis.
  Een goede bron van omega 3 vetzuur is krill olie, wat ik beschrijven hieronder.
   
  Veelvoorkomende tekenen en symptomen dat onze omega 3 tot 6 verhouding uit balans kan zijn zijn de volgende: 
   
   
  Roos of droog haar, Brekende of zachte nagels, Gespleten huid op de hielen of vingertoppen,
  Verlaagde immuniteit, vaak infecties, droge ogen,
  Slechte wondgenezing, vaak moeten plassen of veel dorst,
  Vermoeidheid, Allergieen,
  Slechte concentratie, hyperactiefheid, of geirriteerdheid,
  Leerproblemen
   
   
  Sommige clusters van symtomen kunnen een tekort aanduiden. Bij voorbeeld, als je een tekort hebt aan arachidonsch zuur hebt, zijn de volgende sympthomen veel voorkomend:
   
  - Droge, jeukerige, schilferige huid
  - Roos en / of haarverlies
  - Voorplantings problemen
  - maag en darm problemen
  - voedsel allergien
   
  Tekorten aan of arachidonsch zuur of DHA kunnen resulteren in slechte groei, slechte immune functie, en ontstekingen. DHA tekort is ook gelinkt aan ADHD, depressie en alzheimer, wat begrijpelijk is omdat DHA zo belangrijk is voor ons neurologisch functioneren. Als je tekorten hebt aan DHA heb je waarschijnlijk last van de volgende sympthomen:
   
  - Gevoelloosheid of tintelingen
  - Zwakte of pijn
  - Psychische verstoringen
  - Slecht geheugen
  - Slechte visuele scherpte
   
   
  Plantaardige Omega 3 vetten versus Dierlijke.
   
  Er zijn velen die beargumenteren dat je alle omega 3 vetten die je nodig hebt kunt krijgen uit plantaardige bronnen, maar dat valt maar te bezien. Plantaardige omega 3 bronnen zijn o.a. vlaszaad, hennep en chia zaden, die allemaal rijk zijn aan ALA. Ons lichaam zet dat om in EPA en DHA, maar alleen in kleine hoeveelheden, zoals ik al eerder opmerkte. Hoewel je deze vetten dus zeker moet consumeren, kun je niet op ze rekenen om geheel de behoefte aan Omega 3 vetten van ons lichaam te kunnen dekken.
  We hebben alledrie de omega 3 vetten nodig (ALA, EPA en DHA), en hiervoor heb je zowel plantaardige als dierlijke bronnen nodig. Voor dezelfde reden moet je vermijden om alleen DHA bronnen te consumeren.
  Voor optimale gezondheid, komt het erop neer dat er balans is tussen deze verschillende essentiele vetten. We kunnen deze balans bereiken door een het eten van een wijde verscheidenheid aan onbewerkte voeding van zowel plantaardige als dierlijke oorsprong, in combinatie met een omega 3 supplement. 
   
   
  Een zeer goede bron van Omega 3 supplementie
   
  In een perfecte wereld, zou je al je omega 3 vetten kunnen krijgen via het eten van vis en zeefoods. Maar de realiteit is dat industriele vervuiling veel van de vispopulatie heeft besmet en dat seefood met een veelheid van gevaarlijke stoffen zoals kwik en PCB s is bevuilt. Een uitzondering hierop is Krill olie, mijn favoriete omega3 supplement. Krill heeft in het algemeen niet deze vervuiling.
  Gebruik krill elke dag omdat het, naar mijn mening, the beste omega3 bron is voor de volgende redenen:
   
  1 Hoogste biologische beschikbaarheid: De omega 3 in krill olie is een fosfolipide structuur, dit maakt het veel meer biologisch beschikbaar dan visolie. In feite, bijna voor 100% van de DHA en EPA in krill olie is direct beschikbaar voor ons lichaam. De omega 3 vetten in vis olie, aan de andere kant zijn van een triglyceride structuur die eerst moeten worden afgebroken in onze darmen tot de basale vetten, EPA en DHA. Pas als deze vetten zijn geabsorbeerd door ons blood, kan onze lever ze verbinden met fosfaat choline moleculen zodat ze gebruikt kunnen worden door onze weefsels.
   
  Om deze reden, kunnen we slechts 15/20% van de visolie die we binnen krijgen absorberen, de rest wordt geelimineerd door onze darmen. (Dat is ook de reden dat veel mensen visolie niet zo goed verdragen) en last hebben van oprispingen met een vissmaak.
   
  2  Hoogste stabiliteit: anders dan visolie, bevat Krill olie van nature het sterke anti oxidant Astaxantine, wat voorkomt dat DHA en EPA wordt aangetast door zuurstof en ranzig wordt. 
   
  3 Hoogste duurzaamheid: Krill is de grootste bio massa ter wereld, en het oogsten van Krill is een van de best gereguleerde in de wereld om duurzaamheid te verzekeren.
   
  4 Laagste dosering: Krill olie werkt bij een veel lagere dosering dan visolie. Omdat Krill olie zo potent is en zo efficient wordt gebruikt door ons lichaam heb je niet meer dan een halve gram per dag nodig.
   
  Voor meer diepte informatie over de inherente voordelen van Krill olie t.o.v. vis olie, zie het interview met Industrie expert Dr. Rudi Moerck. (video)
   

   
     
      http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/11/everything-you-need-to-know-about-fatty-acids.aspx