FitVandaag - Les zeven wees sociaal
Info nu! - Bedrijfsboodschap

 
 
 
 


LES NUMMER ZEVEN: HOOR ERGENS BIJ
 
Gezonde 100 jarigen overal hebben geloof, volgens Buettner. "het simpel feit van adoreren is een van die subtiele sterke gewoonten die kunnen zorgen voor een aantal extra gezonde jaren".
 
Gevraagd naar wat hij vond van spiritualiteit zei Jack Lalanne krachtig, en overtuigd: “Ik geloof! Denk jij dat de mens ooit een hart kan maken dat onverwoestbaar is? Of denk jij dat je een calculator kan maken die werkt zoals ons brein? Denk jij dat de mens een machine kan maken dat je alleen kunt beschadigen door het niet te gebruiken? Kan de mens een machine maken die zichzelf bijna iedere 90 dagen vervangt via nieuwe cellen? Denk daar een over na. Je hoeft het geen God of Jezus te noemen, dat is de religieuze toestand die veel mensen er van maken, maar je moet geloven dat de natuur en spirituele dingen ons omringen. Dat is wat ons op aarde heeft gezet! Ik dank het universum voor iedere dag van mijn leven."
 
Mensen die aandacht geven aan hun spirituele kant hebben minder kans op hart en vaatziekten, depressies, stress en zelfmoord en hun immuun systeem beter lijkt te werken. Tot op zekere hoogte zorgt een geloof in een hogere macht ervoor dat een deel van onze stress wordt verminderd door een overgave aan die macht.
 

 
 
  • De mens is een sociaal wezen, zorg dat je ergens bij hoort!