FitVandaag - Les vijf heb een doel
Info nu! - Bedrijfsboodschap

 
 
 
LES NUMMER VIJF: EEN DOEL HEBBEN


Het hebben van een doel en lang leven gaan hand in hand. Buettner zag dat mensen met een "duidelijk doel in het leven" vaak "langer leven en scherper blijven" dan degenen die dat niet hebben. Het sterke besef van het hebben een doel, dat oudere Okinawans hebben, kan werken als een buffer tegen stress en helpt om het risico op Alzheimer, artrose en hersenbloedingen te verminderen.
 
Mensen die redenen cultiveren om op te staan in de ochtend zullen dat dan waarschijnlijk blijven doen. Het feit dat Jack LaLanne’s imago en zijn boodschap wordt versterkt door te blijven leven helpt hem waarschijnlijk om te blijven leven!
 
Op een minder zelfzuchtig niveau is er een voorbeeld van Henry Allingham, waarschijnlijk de langstlevende overlevende van WO1 en de laatste overlevende originele Royal Air Force. Hij vond op het einde van zijn leven een missie dat hem hielp overeind te blijven. Hij gebruikte de laatste jaren van zijn leven om zijn landgenoten te herinneren aan de gevallen negen miljoen soldaten tijden WO1: "Ik wil dat iedereen weet dat ze gestorven zijn voor ons" vertelde hij Associated Press in december 2008. "We moeten bidden dat het nooit weer gebeurt". Allingham stierf in juli 2009 op de leeftijd van 113 jaar.
 
 
 
  • Heb een doel voor ogen!