FitVandaag - Les negen, juiste invloeden
Info nu! - Bedrijfsboodschap
 
 
 
 
 
LES NUMMER NEGEN:DE JUISTE STAM (omgeving)
  
"Misschien wel de meest krachtige stap die we kunnen zetten om ons leven te veranderen ten goede" zegt Buettner, is om jezelf te omringen met mensen die leven volgens de regels van de "blue zones". Dat is omdat het veel makkelijk is om goede gewoonten aan te leren als iedereen om je heen ze al praktiseert.
"Ik denk dat een superieur sociaal netwerk is een van de redenen dat vrouwen langer leve dan mannen, ze zijn meer betrokken en hulpvaardig naar elkaar, meer toegeeflijk en beter in staat om hun gevoelens te uiten, inclusief verdriet en woede, en andere aspecten van intimiteit."
Je zou kunnen zeggen dat dit ook is wat deze beoogt, het bij elkaar brengen van mensen met ideeen over gezondheid en fitness en om kennis en inspiratie op te doen. Je zou kunnen beginnen met het adopteren van de lessen die we kunnen leren uit de "blue zones"
 
 
Wat is belang?: Een goed gevoel of werkelijk steun ontvangen?
 
Mensen zijn sociale wezens. De meesten kiezen dan ook gezelschap, een sociale groep, je zou zeggen stam. Ze ontvangen en geven steun via de omgang met anderen. 
Geven en krijgen, zijn twee tegengestelde krachten die elkaar beinvloeden. Steun kun je vooral geven aan groepsleden die minder/zwakker dan je zijn, steun ontvangen doe je vooral van groepsleden die beter/sterker dan je zijn.
Lees verder   
 
 
Zie ook Kies de juiste stam