FitVandaag - Les een beweeg natuurlijk
Info nu! - Bedrijfsboodschap

 
 


LES NUMMER EEN: BEWEEG NATUURLIJK
 


De ouderdom kampioenen maken fysieke activiteit een natuurlijk onderdeel van hun dagelijkse leven. Het zijn geen sportkampioenen of gewichtheffers maar ze wandelen, werken in de tuin, zijn actief op andere manieren. Ze zien dat niet als training maar doen dat op een natuurlijke manier. Regelmaat is hier de sleutel; het op een natuurlijke manier bewegen maakt het uitvoerbaar op de lange termijn. 
 
We vertellen mensen vaak dat een belangrijke factor voor succes hebben van beweging het feit is dat je het kunt en wilt doen, en het blijft doen! Dat is voor iedereen persoonlijk maar het is belangrijk dat je het leuk vindt en dat het past bij je natuurlijke talenten. Wat je doet maakt niet uit maar je moet het leuk vinden, je lijf moet het kunnen verwerken en het moet je op een gevarieerde wijze aan het werk zetten. 
 

  • Rust roest, blijf in beweging maar doe alleen dingen die je plezier geven.

 

Een vraag die ik regelmatig krijg is, maar dat heeft toch weinig zien, even een stukje wandelen, of dat boodschapje op de fiets. Nou dat heeft zeker zin, natuurlijk niet dat ene stukje bewegen maar alles bij elkaar, tel in een maand maar eens op wat dat allemaal zou kunnen zijn, al die kleine stukjes en iedere keer krijg je lijf een oppepper, frisse lucht, je hart, longen, spieren worden even aan het werk gezet.  Alles bij elkaar maakt dat een groot verschil.
Ik vind dat het ook belangrijk is om je kinderen dat bij te brengen, tegenwoordig gaat alles vaak met de auto, vaak tot het naar school brengen toe, we zien waar dat toe heeft geleidt, tot 20/30 jaar geleden was overzicht bij kinderen een uitzondering, helaas begin het tegenwoordig vrij normaal te worden. En als je eenmaal een fout beweeg patroon en foute eetgewoontes hebt aangeleerd zit je daar vaak de rest van je leven aan vast.