FitVandaag - Les drie eet vers voedsel
Info nu! - Bedrijfsboodschap

 
 
 

LES NUMMER DRIE: EET ONBEWERKT VOEDSEL
 
De meeste van de onderzochte 100 jarigen hebben nooit de kans gekregen om te wennen aan bewerkt voedsel.  Het was simpelweg voor een groot deel niet aanwezig tijdens hun leven. Ze aten producten uit eigen tuin of ander onbewerkt voedsel; nooit calorierijke junkfood. Velen aten weinig vlees, dat werd alleen gegeten tijden speciale gebeurtenissen (de adventisten in Loma Linda, Californie zijn geheel vegetariërs, een van de "blue zones").
 


Mensen die lang leven zijn geen vegetariërs perse maar ze eten toch vooral plantaardig voedsel. De hoeveelheid vlees die ze eten is relatief gering. "Bonen, volkoren granen en tuingroenten zijn de hoekstenen van alle diëten die langlevende mensen gebruiken" zegt Buettner. Granen leveren vezels, antioxidanten, potentiële anti-kanker agenten (onverteerbare vezels), cholesterol verlagers, en bloedverdunners, plus essentiële mineralen. Bonen zijn een prima, niet dierlijke, bron voor proteïne.  
 
Noten komen ook veel voor in de dieten van langstlevenden.  "Noten zijn misschien wel het meest indrukwekkend van alle langstlevenden voedselsoorten" vertelde een expert aan Buettner. Ten slotte een tip van Buettner: “Zet een mooie grote fruitschaal midden op de tafel met een briefje erin waarop staat: "VUL MIJ!" 
 
 
 
  • Eet onbewerkt voedsel!