FitVandaag - Les acht gezin op een
Info nu! - Bedrijfsboodschap

 
 

 
 
LES NUMMER ACHT: GELIEFDEN EERST
 
Buerttner vertelt ons dat de meeste honderdjarigen van hun familie een "prioriteit maken". Ze trouwen, krijgen kinderen en bouwen hun leven om die kern heen. Iedereen heeft daar voordeel bij. Een van Buettners experts legt uit: "Ouders geven je een doses realiteit mee, leren ons hoe met onze gezondheid om te gaan, geven een gevoel van doelen en nut, en als we ziek worden, of problemen komen op onze weg, de basis ondersteuning van een familie is dan heel erg belangrijk."
 
De Westerse wereld gaat juist de andere kant op. Familie leden zijn zo druk met hun eigen dingen dat we het onderlinge contact dreigen te verliezen. Langstleven gebieden leren ons dat we moeten proberen om die trend weer om te buigen.
 
"Speel met je kinderen, maak werk van je relatie, verwaarloos je ouders niet", aldus Buettner. Een foto gemaakt door zijn opa, gemaakt van vader als een jongetje voorzichtig fietsend in Noord West New Mexico, hangt aan de muur in zijn studie. Zijn oma had het op haar dressoir in haar slaapkamer totdat ze overleed op 98 jarige leeftijd in haar slaap. Het gaf haar een familie gevoel en gaf haar kracht. Buettner noemt het een Ons gevoel.
 
 
  • Eigen bloed eerst!