FitVandaag - Ik kan niet aankomen
Info nu! - Bedrijfsboodschap

 

 
 
 
Maar het lukt me niet.
 
 
Veel dromen waarschijnlijk hiervan, maar een enkeling heeft dit probleem of denkt het te hebben. De oplossing is bijna altijd eenvoudig. Je eet niet genoeg. En je moet jezelf en vooral je maag trainen om meer voedsel te verwerken. En dat voedsel moet energie bevatten. Liters magere yoghurt of enorme salades zullen niet helpen.
Probeer energie rijk voedsel te eten, eet geen magere producten maar volle, eet voldoende vetten etc...
 
Voor ik een heel verhaal ga houden, zal ik het simpel houden. Eet minimaal 3 maal per dag, doe je dat niet, ga dat dan doen. En daarnaast neem je ook drie keer per dag nog iets tussendoor.
Begin met dit uitgangspunt en doe dit een week, weeg je na deze week en kijk wat het heeft opgeleverd. Ben je niet aangekomen, eet dan de week erna bij ieder eetmoment iets extra, na een week kijk je weer wat het resultaat is, dit blijf je doen tot je ziet dat je begint toe te nemen in gewicht. Als dat zo is blijft je eten zoals je deed.
In het begin zal het misschien niet meevallen, maar het is een kwestie van je maag trainen, dus je moet eten!
 
Naast eten speelt ook beweging een rol, als je heel actief bent en zo veel energie verbruikt moet je proberen dat te verminderen, alle onnodige dingen die je doet proberen te verminderen. Natuurlijk moet je niet overdrijven en alleen nog maar op de bank gaan zitten. Maar uren per dag lopen, fietsen of staan moet je vermijden indien mogelijk.
 
Sporters die willen aankomen, met name voor fitness/bodybuilding, zogenaamde hardgainers, over het algemeen geldt ook voor hen bovenstaande, je eet niet genoeg. En daar bovenop komt vaak dan men teveel traint. Te vaak in de week en teveel oefeningen en setjes per keer. Trainen is een prikkel geven en je lijf rust geven en bouwstoffen om die prikkel te verwerken.
Trouwens, echte hardgainers zijn heel zeldzaam, de meesten die zich zo noemen hebben geen geduld en verkeerde verwachtingen, zonder doping kun je gewoon niet zo snel massa opbouwen. Wat je ziet in fitnessblaadjes zijn allemaal gebruikers en de verhaaltjes die er bij staan zijn allemaal uit de duim gezogen. Bodybuilding voor profs is doping, daar moet je dus niet op afgaan.
 
Voor de oefeningen, vergeet alle isolatieoefeningen, focus op de basis: kniebuigen, deadliften, bankdrukken, rows. Oefeningen waar je meer dan een gewricht mee gebruikt. Doe na een warm up een paar zware sets, reps laag houden tussen 5 en 10.
 
Cardio, prima maar kort en niet te vaak
 
Voeding, eet genoeg en met name voldoende proteine in combinatie met snelle koolhydraten, om te groeien heeft je lijf eiwitten nodig, neem bij ieder eetmoment ook een proteine. Minimaal 2 gram per kg lichaamsgewicht. De koolhydraten zorgen voor een insulineresponds en dat helpt om voedingsstoffen je spiercellen in te trekken.
 
 
Bulken, spiermassa winnen op een natuurlijke wijze
Koolhydraten? Voor wie wel en voor wie kan het wel wat minder?