FitVandaag - Gebruikte Contador Clenbuterol
Info nu! - Bedrijfsboodschap

 
Spinning Bike Kopen? Groot Assortiment En Gratis Thuis Bezorgd Spinbikes koop je bij Fitnesskoerier.nl. Gratis bij je thuis bezorgd. Officieel dealer, goede service
 
 
Na mijn laatste blog, kan ik nu niet niets zeggen gezien de huidige ontwikkeling .........De nieuwe bewijzen, de gevonden "weekmakers" in zijn bloed, de dag vóór de clenbuterol sporen zijn gevonden maakt de situatie een stuk slechter voor Contador.
Ik denk nog steeds dat de gevonden clen was gewoon niet genoeg bewijs, maar dit nieuwe bewijsmateriaal is iets anders. Op het moment heb ik nog andere verklaring gehoord andere dan een transfusie die de reden zou zijn voor de aangetroffen weekmaker. Zonder dokters attest is een transfusie (bloed of welke dan ook) gewoon verboden voor een sporter. Dus het lijkt er sterk op dat Er iets echt niet in de haak is....

Dit nieuws is nu vers en Contador ontkent dat hij een transfusie heeft ondergaan maar ik moet eerlijk zeggen dat dit een sterk punt tegen hem is, veel sterker dan de gevonden clen in mijn ogen.
Dit lijkt een grote klap voor het wielrennen, als er een 3-voudige Tour de France winnaar geschorst gaat worden en verwacht ik nu en de nummer twee uit de Ronde van Spanje ook betrapt in hetzelfde jaar. (Met gebruik van Hes, een middel dat bloeddoping maskeert)

Kijkend naar de situatie lijkt het erop dat in plaats van Epo en Cera de wielerwereld is teruggevallen naar de "goede oude 70 er jaren" met het ouderwetse bloeddoping.
 
 
Het oude Stukje
 
 
 
Het antwoord is duidelijk nee!

 
Ik zag vandaag het sportnieuws en schrok eerst toch wel een beetje maar al snel was dat weg en was ik alleen nog maar kwaad. Schandalig wat er gebeurt. Mensen die bewust doping gebruiken is de sport gebruiken verdienen straf zonder meer, maar Ik durf zonder enige twijfel te zeggen dat dat in dit geval niet zo is.  Hij is het slachtoffer van een falend doping beleid. De controle is op vele gebieden doorgeslagen en ook dit is daar weer een triest voorbeeld van. Wat nu met Contador gebeurd is vergelijkbaar met iemand die 50.5 km per uur rijdt en beschuldigd wordt van levensgevaarlijk hard rijden. Het is eigenlijk een schande!

Wat is er bijna zeker gebeurd, gezien de zeer kleine hoeveelheden die gevonden zijn in zijn bloed en de halfwaardetijd van het middel Clenbuterol, dat is 36 uur, dat wil zeggen het duurt 36 uur voor de helft van een hoeveelheid die je toegediend krijgt verdwenen is, dus na 1 x 36 uur heb je nog 50%, na 2 x 36 uur heb je nog 25 %, na 3 x 12,5%, 4 6.25 % enz.  Gezien de uiterst geringe hoeveelheid die is aangetoond, bij lange na niet voldoende om enig effect te hebben zou er bij eerdere controles ook Clenbuterol moeten gevonden zijn als hij daadwerkelijk iets gebruikt zou hebben. Dat is niet het geval, dus heeft hij geen werkzame hoeveelheden in zijn lijf gehad. Om iets te gaan gebruiken wat algemeen bekend verboden is, in een hoeveelheid die niet werkt is natuurlijk volstrekt onzinnig. De man wordt zeer regelmatig gecontroleerd en clenbuterol is makkelijk op te sporen. Dus zo is het echt niet gegaan.
Wat is wel gebeurd?
 
Clenbuterol heeft twee bijwerkingen die het doping maken. 
Het verhoogt de stofwisseling zodat je vet kunt verliezen en het vertraagt de spierafbraak. De normale opbouw van spieren blijft gewoon doorgaan, dus per saldo krijgt een gebruiker extra spiermassa. Deze eigenschap werd ontdekt bij vee, waar het al medicijn werd gebruikt, voor boeren was het natuurlijk prachtig, hun slachtvee werd zwaarder en men verdiende extra door dit middel in te spuiten. Hier ligt nu het probleem, door de vrij lange halfwaardetijd is alles soms nog niet verwerkt door het vee en bij de slacht zijn er nog resten over, eet je als mens dit vlees dan krijg je dus binnen. Het bijna 100% zeker dat dit ook bij Alberto zo is gegaan.
In Nederland is dat verboden en gebeurt het ook niet meer maar in Oost en Zuid Europa zeker nog wel, de kans dat je dus via die weg iets binnenkrijgt is zeer reëel, je kunt tenslotte niet elk stukje vlees dat je eet eerst controleren. Dus de regel dat iedere vorm van Clenbuterol die gevonden wordt als doping wordt aangemerkt is onzinnig en niet werkzaam in de praktijk. Contador is hier nu het slachtoffer van.
 
 
 
Terug naar blogs