FitVandaag - Effect van rust op prestaties
Info nu! - Bedrijfsboodschap

 
 
De musthaves van dit moment!
Het effect van rust op prestaties
 
 
Voor mijn indoorroeien begint het (korte) wedstrijdseizoen in november, mijn eerste race zal het open Belgische kampioenschap zijn in Antwerpen. Ik ga daar proberen mijn vorige jaar behaalde kampioenschap in de 35/42 jaar categorie te herhalen maar dan nu in de klasse erboven 42/50 jaar. Ik ben dus weer een "jonkie". 
Ik schrijf nu wel jonkie maar zo voelde ik mij de afgelopen weken niet echt, mijn trainingsopbouw tot een maand geleden ging redelijk goed dit jaar, maar sinds een week of vier is dat minder. Een griepje verstoorde die opbouw en ik ben nog altijd niet helemaal de oude, eigenlijk volkomen logisch maar in de praktijk werken verstand en gevoel zelden 1 op 1.
De komende twee weken gaan we op vakantie (17/31 oktober) en trainen zal daardoor lastig zijn, ik zal proberen hier en daar wat te blijven doen maar in totaal zal dat beduidend minder zijn dan thuis.
Zoals ik me nu voel zou dat wel eens precies goed kunnen uitkomen. Na deze twee weken van relatieve rust verwacht ik fris de draad weer kunnen oppakken met als doel een piek te bereiken medio januari, tijdens het open Europese Kampioenschap in Parijs. Mogelijk een medaille daar, dat kan alleen als alles op zijn plaats valt, mijn huidige vorm zal daar niet voldoende voor zijn. Verder hangt het ook af wie er meedoen natuurlijk.
Na België waar ik me niet speciaal op zal voorbereiden is er ook het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam, daar wil ik proberen een eerste vormpiekje neer te zetten. Zeker bij de eerste drie komen en eigenlijk ook gewoon weer mijn titel van vorig jaar houden.
Maar nu dus eerst twee weken relatieve rust, en een beetje oppassen met eten, we gaan naar de US en met de porties daar en minder trainingsarbeid zou dat extra gewicht kunnen geven. Dat is niet de bedoeling, hoewel het niet geheel te voorkomen zal zijn.   
 
 

 
 
Terug naar Blogs