FitVandaag - Diëten
Info nu! - Bedrijfsboodschap
De Belgische politicus Bart de Wever is recent fors afgevallen. Dit ging via een zogenaamd "ketonendieet" Zulk een dieet betekend dat er zeer weinig koolhydraten gegeten mogen worden. Op die manier schakled het lijf over op vetbranding. De man die bekend stond om zijn Bourgondische voorkomen ging dus op een streng dieet met zeer weinig koolhydraten. Na een tijdje is hij begonnen met bewegen in de vorm van "sportief wandelen". In korte tijd ging zijn overgewicht in rook op.
Een ervaring in de Efteling dreef hem deze weg in, hij paste eigenlijk niet meer in een attractie. Hij moest er toch in om zijn dochter te begeleiden, propte zichzelf toch in het stoeltje, kreeg een stang in zijn buik gedrukt en zat zeer helemaal opgepropt, en kon bijna  niet meer ademen.
Deze ervaring deed hem naar de dokter gaan. Die deelde hem mede dat er verschillende gradaties van overgewicht zijn. Mensen die te dik zijn, mensen die Obese zijn, mensen die morbide Obese zijn en mensen zoals hij die eigenlijk al overleden hadden moeten zijn. Deze confrontatie deed hem besluiten om in te grijpen.

De Wever voor (142kg)
en na (84kg)
In een interview dat hij recent gaf deed hij uit de doeken hoe hij dat voor elkaar kreeg en waarom. Zijn dieet is een zogenaamd proteine Dieet. Koolhydraten worden zoveel mogelijk vermeden. Met dit dieet viel hij 58 kg af in 6 maanden. Van 142 naar 84 kg
Over dit proces heeft hij ook een boek geschreven, dat nu uit is. Ook in Nederland. U kunt het boek "Regime van Bart de Wever" online bestellen via onderstaande link rechtstreeks bij bol. Type in het zoekvlak wat u zoekt en er verschijnen 5 opties. Aanklikken van een optie doet u naar Bol.com gaan.Onderstaand stuk uit Nieuwsblad.be

N-VA kopstuk Bart De Wever is op enkele weken tijd maar liefst achttien kilo verloren dankzij het PronoKal-dieet. Maar vergis je niet: Het Catalaanse proteïnedieet doet geen wonderen voor iedereen. Wij leggen je uit aan welke criteria je moet voldoen voor je het mag volgen.
Begin november, op een attractie in De Efteling, besefte politicus dat Bart De Wever dat hij dringend iets aan zijn zwaarlijvigheid moest doen. “Ik moest me in een klein karretje wurmen, maar helaas raakte de grendel die je naar beneden moet trekken niet over mijn buik. Dat was heel gênant”, zei hij net voor Kerstmis in een krant van
De Persgroep
. Kort daarna schakelde hij een Catalaanse diëtiste en een Antwerpse dokter in om hem te begeleiden tijdens het befaamde PronoKal-dieet dat ook Night of the Proms-presentator Carl Huybrechts heeft gevolgd.
Niet voor iedereen
Maar wie met overtollige kilo’s kampt en net als De Wever en Huybrechts spectaculair wil afvallen kan niet zomaar het ‘wonderdieet’ volgen, uitgevonden door de Spaanse professor Augusti Molins. Je mag bijvoorbeeld niet jonger zijn dan zestien jaar en niet ouder dan 65 jaar. Zit je in de juiste leeftijdscategorie, dan is een medisch onderzoek nodig om te controleren of je lichaam de afslankingsmethode wel aankan. Je nieren en je lever moeten immers optimaal werken. Dat komt omdat je lichaam tijdens het PronoKal-dieet ketonlichamen aanmaakt. Die zijn nodig om vet af te breken. Maar een te hoge hoeveelheid is nefast voor ongezonde nieren en een zieke lever.
Zakjesvoeding
Eenmaal het licht op groen staat, bepaalt een diëtist je streefgewicht volgens de Molinsmethode. Daarbij wordt rekening gehouden met je geslacht en leeftijd. Vervolgens wordt aan hand van je culinaire voorkeuren zakjesvoeding samengesteld die je in de eerste fase van het dieet (twee à drie maanden) zal moeten innemen. In dit stadium overleef je op surrogaatproteïnen waardoor je ongeveer 80 procent van je overgewicht verliest. De ketonlichamen geven je hersenen het signaal dat je geen honger hebt. Hierdoor word je ook euforisch en krijg je extra energie, wat je motiveert om door te gaan met het dieet. Op deze manier kan je op één maand tijd tot vijftien kilo verliezen. 
Maar wat betekent dat concreet? Vlees, vis, alcohol en fruit zijn verboden. Groenten mag je wel eten, met uitzondering van wortels, uien en tomaten omdat deze suikers bevatten. Alle nodig voedingsmiddelen komen uit de sapjes. De groenten dienen om de maag van de patiënt te vullen en vitaminen op te nemen. Gedurende deze strikte eerste fase, moet je om de twee weken op consultatie bij de diëtist. Indien nodig krijg je vitamine- en mineraalsupplementen en extra proteïnen zodat je spiermassa op peil blijft.
Opnieuw leren eten
In de tweede fase wordt de zakjesvoeding geleidelijk afgebouwd en leer je opnieuw gezond eten. Uit allerlei dieetervaringen blijkt dat je weer beter proeft wat je eet. Daarnaast word je gecoacht door een bewegingsspecialist en eventueel ook een psycholoog. Na een periode van twee jaar zou je het vooraf bepaalde streefgewicht moeten bereikt hebben. De kans op een terugval is bijzonder klein omdat je inmiddels een gezonde levensstijl hebt ontwikkeld.
Kostprijs?
Echt goedkoop is het PronoKal-deet niet. Je betaalt zo’n negen euro per dag. Voor dat bedrag verhoog je echter wel je levenskwaliteit. Sommige mensen hoeven zelfs minder pillen te slikken voor hun bloeddruk, cholesterol en diabetes.

De musthaves van dit moment!