FitVandaag - Ben jij een Griekse God?
Info nu! - Bedrijfsboodschap
 
 
 
 
 
Hoe dicht zit jij bij de Ideale Griekse Lichaamsafmetingen?
 
 
 
 
We kennen allemaal wel de oude Griekse beelden van gespierde, slanke mannen zoals hieronder. De grieken hadden ook een bepaald ideaal voor ogen. Op basis van polsomvang hadden ze formules bedacht om zo toch de ideale propertie's te komen voor een lichaam. 
 
 
Griekse discuswerperNu zal bijna niemand bijna exact aan de die maten voldoen, en los daarvan is het ook een kwestie van smaak. Een type beckham of Ronaldo zal een stuk slanker uitkomen, en een moderne bodybuilder (vooral door de hormonale ondersteuning) een stuk groter, maar globaal geeft het toch een mooi objectief beeld. Een een lichaam dat zal voldoen aan de Griekse verhoudingen zal door veel mensen zeker als aantrekkelijk gezien worden. Daarom is het zeker wel eens de moeite om te kijken in hoeverre wij zelf in de buurt komen van deze maten. En eventueel welke delen van ons lichaam afwijken en wel wat extra werk kunnen gebruiken. 
 
Ik raad je aan om eerst je maten te meten, zodat je niet bevooroordeeld bent. En daarna pas te kijken wat je verhoudingen zouden moeten zijn op basis van de berekeningen.

Het gaat om je:
 
Polsomvang dit is de basis, je schouderomvang, borst, taille, heupen, dijbeen, kuit, nek, en arm. In gespannen en of ingeademde (borst en schouders) positie. Je taille hou je gewoon ontspannen.
 
Poseidon
 
FitnessmodelPoseidonAls je de maten gemeten hebt volg je deze link, Griekse ideaalmaten (halverwege de pagine) en vult je polsomvang in. De andere getallen zullen dan worden berekend op basis van dit getal.  
 
Over de uitkomsten.
 
Kom je bijna ideaal uit, heb je een sixpack en ben je jong en hebt een beetje een knap koppie dan zou je kunnen overwegen om fitnessmodel te worden.   ;-)
 
Kom je overal aan de lage kant uit, dan ben je te licht en zou je moeten focussen op de zogenaamde big four. Squat, deadlift, pull-ups en benchpress. Dit in combinatie met goede (ruim proteine en groenten) en voldoende voeding.
 
Vallen sommige maten uit de toon, dan zou je daar daar kunnen werken. Is je tailleomvang te groot, dan ben je trouwens simpelweg te dik/vet.
 
Een ruw basis ideaal is wel dat je nek, armen en kuiten dicht bij elkaar in de buurt moeten zitten. Mensen die dit hebben zullen bijna altijd een atletische look hebben.
 
Een ander punt is, de taille moet duidelijk kleiner zijn dan de borst en de heupen. Is dit niet het geval, dan ben je waarschijnlijk A te dik en B heb je dunne beentjes omdat je die niet echt traint. Als dit het geval is raad ik je aan on eens te stoppen met curls en eindelijk eens fatsoenlijke oefeningen te gaan doen. En dat zijn oefeningen waarbij een halter op je schouders of borst hebt liggen.