FitVandaag - Afvallen, BMI 35+ 2
Info nu! - Bedrijfsboodschap
Deel 2


Afvallen voor mensen met een BMI boven de 35, en een overgewicht van meer dan 35 a 50 kg. U valt in de rechter twee plaatjes qua uiterlijk, afhankelijk van de mate van overgewicht.
Er is een heleboel mis qua gezondheid voor deze groep, en dat is al langdurig zo. Wil je vanuit deze situatie een positieve draai maken dan zal er een heleboel moeten veranderen. En hoewel niet iedereen gelijk en iedereen natuurlijk wel een reden heeft om zover te komen doet dat er eigenlijk niet zoveel toe. Je zult eerlijk en objectief naar jezelf moeten kijken om te zien wat bij jou de oorzaken zijn van je overgewicht voor je daadwerkelijk aan de slag kunt.
Stel jezelf een aantal vragen:
Hoeveel beweging krijg je in een week? waarschijnlijk niet veel en het kost moeite?
Hoe ziet je eetpatroon eruit, wat is je maaltijdpatroon en wat snack je tussendoor. Drinken is ook belangrijk, veel frisdrank maar ook melk, of sappen enz leveren veel energie.
Ben je al vaker op dieet geweest?, en hoe is gewichtsontwikkeling geweest de afgelopen jaren. Schommelde dat, of ben je gewoon in een lijn zwaarder geworden.
Als je die vragen eerlijk beantwoord heb je voor je staan waarom je bent zoals je bent. En vanuit dat punt kun je gaan veranderen.

Op een streng dieet gaan in deze situatie gaat zeer waarschijnlijk niet werken. Dat zou zoveel veranderingen met zich mee brengen, dat is te moeilijk, verander daarom stapsgewijs.
Het eerste wat je moet doen is structuur aanbrengen.
Zorg dat je vaste eettijden hebt. Ontbijt, lunch, avondeten.  Zorg dat dit goede maaltijden zijn zonder troep
Eet daarnaast nog een aantal tussendoortjes op vaste tijden.

Probeer alle suikers en overbodige koolhydraten uit je eetpatroon te gooien. Ook uit je drinken. Toetjes etc,

Zorg dat je maaltijden opgebouwd worden rondom proteine. En eet voldoende groente. Dit vult de maag, verteerd traag en levert langzame energie. Je zult minder snel honger krijgen.
Ga niet op een hongerdieet!, blijf voldoende eten maar gooi de troep eruit. Hou alleen echt voedsel over, alles wat dat niet is kun je weglaten. Dat levert alleen lege calorieen.

Kijk naar je bewegen en sporten, probeer in ieder geval minimaal een half uur per dag te bewegen. Alle beweging is ok, lopen, fietsen zwemmen, sporten. Dit half uur is het minimum. Meer is beter, dat hoeft niet een half uur achter elkaar te zijn, vele kleintjes maken een grote.
Als je begonnen bent doe dan het volgende:

Weeg je een keer per week, kijk na een week wat het resultaat is, en verwacht niet te veel in het begin, het is een lange weg. Een uitgangspunt moet zijn dat je iedere week een extra stap zet in de goede richting en dus iedere week een beetje beter doet dan de week ervoor. Dit blijf je doen tot je een patroon bereikt waarbij je rond 1 kg per week afvalt. Als je daar bent dan kun je op die weg door blijven gaan, tot je in de volgende fase uitkomt. De fase volgt in deel drie, bmi 30


Samengevat:

Het doel is om stapsgewijs te bouwen naar een patroon dat bestaat uit drie vaste maaltijden per dag.
Een aantal maal per dag neem je een gezond tussendoortje.
Koolhydraten, zeker die in suiker vorm zoveel mogelijk vermijdt.
Je maaltijden bouw je op rondom proteine (vlees, vis, ei, magere zuivel, noten)
Eet daarbij ook ruim groente, een paar stuks fruit, niet meer.
Drink voldoende water, thee, koffie, geen frisdranken en sappen.
Qua beweging, minimaal een half uur per dag. Alle beweging is ok. Meer is natuur beter. Overdrijf niet met de inspanning, je overgewicht is een zware belasting, dus het gaat vooral om de tijdsduur in deze fase. Zorg dat je niet overbelast raakt
Bouw dit proces stap voor stap op tot je een patroon bereikt van rond 1 kg per week afvallen.
Geen crashdieet volgen en beweging is een verplichting!
Rust roest, je moet actief, kies beweging die je leuk vindt. Wordt lid van een sportclub, ga wandelen, fietsen.

Wordt vervolgt.


Terug naar Diëten